Gamba's

2 el citroensap, 2 el peterselie, 2 tl dragon, 1 tn knoflook, 1 gesnipperd sjalotje, zout en peper , 1 dl olijfolie,  20 grote garnalen, 2 eierdooiers, 1 el tomatenblokjes, 4 dubbele spiezen.

Maak een marinade van het citroensap, tuinkruiden, de knoflook gesnipperd, en sjalot. Roer de olie erdoor en breng op smak met zout en peper. Spoel de garnalen on de kraan af en verwijder de zwarte darmpjes. Laat de garnalen min 1 uur marineren. Rijg de garnalen aan een dubbele spies, zodat ze niet kunnen draaien.  Bestrijk de garnalen met de marinade en rooster om en om roze. Doe de eierdooiers in een kom en klop er langzaam de marinade door tot een gebonden saus. Voeg de stukjes tomaat toe. Serveer de garnalen met de saus apart erbij


 Scampi-ossenhaas spies

12 scampi, 2 ossehaasjes, 1/2 cintroen geperst,, 2 el bakolie, zeezout, zwarte peper gemalen, 4 lange spiesen.

Scampi ontdooien en pellen. Vlees in 12 gelijkmatige blokjes snijden. Vlees en scampi in kom door de olie mengen. Om en om aan een spies rijgen. Spiesen in een grillschaal op de BBQ leggen en in 4-6 min gaar roosteren, halverwege omdraaien. Spiesen met limoensap besprenkelen en met zout en peper bestrooien.