Parelhoen filet in likeur

500 gr parelhoenfilets, zout, peper, 2 el olie, 2 bananen, 2 schijven verse ananas, 8 lychees, 3 el kiwilikeur en 2 el geraspte kokos.

Bestrooi de parelhoenfilets met zout en peper. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin. Reken ± 5 min. per kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg de banaan in plakjes, de ananas in stukjes en de lychees toe en bak het fruit even aan. Voeg de likeur toe, leg de parelhoenfilets terug in de pan en verwarm dit nog 3 minuten. Bestrooi het geheel met de kokos.

Parelhoen met risotto

1 parelhoen, gemengde groenten: bv. wortel, ui, selder, prei, 1 tn look, 1 el tomatenpuree, 2 dl rode wijn, kruidentuiltje, 50 cl gevogeltefond, 1 bakje bospaddenstoelen, enkele lente-uitjes, 1 verpakking risotto, boter, olie, peper en zout, parmezaan.

Snijd de filets uit de parelhoen. Bak het vlees goudbruin in een pan met een klontje boter en laat het vlees verder garen in de oven. Snijd de lente-uitjes in stukken van 1 à 2 cm, kruid ze met peper en zout en karamelliseer ze in een klontje boter. Stoof voor de rodewijnsaus de gesneden selder, prei, ui en wortel samen met het geplette teentje look aan in een eetlepel olie. Voeg de tomatenpuree toe en laat verder stoven. Voeg het kruidentuiltje toe, blus met de rode wijn en laat voor de helft inkoken. Giet er dan de gevogeltefond bij en laat opnieuw voor de helft inkoken. Zeef de saus en kruid met peper en zout. Bereid de risotto zoals aangegeven op de verpakking en breng eventueel op smaak met parmezaan. Snijd de bospaddenstoelen in stukken en bak ze kort in een beetje boter. Kruid met peper en zout en meng ze onder de risotto.